Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση διαγωνισμού Γυμνασίου

Ανακοίνωση διαγωνισμού Γυμνασίου

O WRO Hellas ανακοινώνει τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για μαθητές του Γυμνασίου, που διοργανώνει και φέτος με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. Ο διαγωνισμός με θέμα «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου» απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές/τριες Γυμνασίου και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2017.
Η δοκιμασία αναφέρεται στην περιπετειώδη πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που διέσχισε και κατέκτησε όλο το γνωστό κόσμο της εποχής του. Η διαδρομή πραγματοποιείται πάνω σε ένα χάρτη και τα ρομπότ πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή που «χάραξε» ο Μ. Αλέξανδρος και να ολοκληρώσουν τις δοκιμασίες που θα συναντήσουν. Η δοκιμασία στηρίζεται και αναδεικνύει το ιστορικό γεγονός, αλλά δεν αποτελεί πιστή αναπαράσταση της πορείας του Μ. Αλεξάνδρου, έχοντας  τις απαραίτητες τροποποιήσεις λόγω του αγωνιστικού της χαρακτήρα.
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός διεξάγεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του οργανισμού μας της διάδοσης της νέας εκπαιδευτική μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) στον τρόπο διδασκαλίας και εκπαίδευσης.
Η εισαγωγή του STEM ως κεντρική επιλογή τη χώρας μας είναι  μοναδικός δρόμος για την ανάταξη του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Η ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σημερινών μαθητών, μετέπειτα φοιτητών, είναι ο μοναδικός δρόμος για τη επιβίωση της πατρίδας μας. Ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας της καινοτομίας. Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η ενσωμάτωση της σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα είναι οι παράγοντες ανάπτυξης που θα αναδειχθούν τα επόμενα χρόνια.
Η νεολαία μας έχει μοναδικό ταλέντο και το αποδεικνύει καθημερινά.
 Στοιχεία για το Διαγωνισμό
Η  πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές και καθηγητές από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, να αναπτύξουν το ταλέντο, τη φαντασία και τις τεχνολογικές και επιστημονικές τους δεξιότητες, εφαρμόζοντας και κατασκευάζοντας μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Επιπλέον, οι καθηγητές και οι μαθητές σχηματίζοντας ομάδες, μαθαίνουν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται με σκοπό τη δη-μιουργική επίλυση ποικίλων προβλημάτων, την ανακαλυπτική-διερευνητική μάθηση, τη δημιουργική εμπλοκή των εκπαιδευόμενων στην ανακάλυψη της λύσης, κάνοντας χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.
 Συγκεκριμένα:
  • Οι ομάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 28/2/2017 
  • Οι εκπαιδευτικοί, ως προπονητές των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, έχουν δικαίωμα να σχηματίσουν όσες ομάδες επιθυμούν. Η κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από 2 έως 3 μαθητές.
  • Οι ομάδες θα χρησιμοποιήσουν τα προτεινόμενα εκπαιδευτικά πακέταγια να σχεδιάσουν, να εφαρμόσουν και να κατασκευάσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα πρέπει να προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου».
  • Οι συμμετέχοντες θα διαγωνισθούν πρώτα στους περιφερειακούς διαγωνισμούς.
 Εκπαίδευση και Αξιολόγηση ομάδων
Ειδικά εκπαιδευμένοι συνεργάτες του WRO Hellas, θα οργανώσουν σε συνεργασία με την εκάστοτε περιφέρεια εκπαίδευσης, εκπαιδευτικές ημερίδες για τους εκπαιδευτικούς ανά περιφέρεια, με στόχο να τους ενημερώσουν και να τους παρουσιάσουν τον σχεδιασμό και την κατασκευή του ρομποτικού μοντέλου.
Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας θα πραγματοποιηθεί από έγκριτη επιτροπή ειδικών επιστημόνων. Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα, πληροφορίες για τον τελικό, κανόνες, όροι & υποχρεώσεις καθώς και το σύνολο της πληροφορίας του εξελισσόμενου διαγωνισμού θα αναρτώνται στο wrohellas.gr

Βραβεία Πανελλήνιου Διαγωνισμού
Ο κάθε μαθητής-μέλος των 3 πρώτων ομάδων του Διαγωνισμού (δηλαδή των ομάδων  που θα συλλέξουν στον πανελλήνιο διαγωνισμό την υψηλότερη βαθμολογία) θα κερδίσει:
1η Ομάδα: Laptop
2η Ομάδα: Tablet
3η Ομάδα: Φωτογραφική Μηχανή
Και οι προπονητές των 3 νικητριών ομάδων θα λάβουν δώρο από την COSMOTE

Η δική σας συμβολή!
Με τη συμμετοχή σας, θα γίνετε αρωγοί της κοινής πρωτοβουλίας που έχει στόχο να μεταφέρει στους μαθητές, από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου, έννοιες και αξίες όπως ομαδικότητα, ευγενής συναγωνισμός, πρόοδος, καινοτομία, τεχνολογία, δημιουργικότητα, επίλυση προβλημάτων, συνεισφέροντας έτσι ενεργά στη μεγάλη προσπάθεια για ένα ελπιδοφόρο αύριο της πατρίδας μας!
Αναμένουμε με ενθουσιασμό τη δική σας ανταπόκριση!

Δηλώστε σήμερα συμμετοχή στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά του Γυμνασίου με θέμα «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου