Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Η Μαθητική Εικονική Επιχείρηση Ρομποτικής και Τηλεμετρίας “ΠΑΙ

 


Εικονική Επιχείρηση Ρομποτικής

Η Μαθητική Εικονική Επιχείρηση Ρομποτικής και Τηλεμετρίας “ΠΑΙΣ” είναι το αποτέλεσμα της συμμετοχής σε πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ των σχολείων:
1ο ΓΕΛ Σερρών
5ο ΓΕΛ Σερρών
1ο ΕΠΑΛ Καβάλας
Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Σερρών

Η ρομποτική και οι τεχνολογίες αυτοματισμού χρησιμοποιούνται πλέον όλο και περισσότερο στις καθημερινές λειτουργίες των ανθρώπων και των επαγγελματιών. Ωστόσο, παρά τα αδιαμφησβήτητα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν, χαρακτηρίζονται ακόμη από υψηλό κόστος απόκτησης και συντήρησης και πολυπλοκότητα στη χρήση και τη διαχείρισή τους, στοιχεία που τις καθιστούν ακόμη απλές επιθυμίες και «όνειρο» για τους περισσότερους απλούς ανθρώπους και μικρούς επαγγελματίες.

Η επιχειρηματική αυτή ιδέα βασίζεται στη χρήση απλών τεχνολογιών ρομποτικής για την ανάπτυξη ενός ευέλικτου εργαλείου πολλαπλών χρήσεων και ρόλων που θα υποστηρίζει τους κατόχους του στις καθημερινές τους δραστηριότητες και ταυτόχρονα θα είναι φτηνό και εύκολο στη συντήρηση και τον επαναπρογραμματισμό και την επαναχρησιμοποίησή του. Στο εργαλείο δόθηκε η μορφή τετράτροχου ρομποτικού οχήματος, έτσι ώστε να μετακινείται εύκολα και ευέλικτα για την εκτέλεση των εργασιών και την παροχή υποστήριξης στους χρήστες του.

Το προϊόν απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες, όσο και από απλούς ανθρώπους που θέλουν κάποια βοήθεια στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Ως προς τις επαγγελματικές χρήσεις, το όχημα έχει τη δυνατότητα αυτόνομης και τηλεχειριζόμενης πλοήγησης ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία ποικιλία δραστηριοτήτων.

Για τις εφαρμογές, τις χρήσεις, τα χαρακτηριστικά του οχήματος αλλά και για περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη του προγράμματος πατήστε ΕΔΩ.

https://gr1epalser.wixsite.com/pais?fbclid=IwAR20p9GpQ7pY2d5zmDHh8w3GQpWSd_rsly1q1hDcm1qgt0Fny9fv-I6mDQo


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου